Hozzávalók 4 személyre:
- 400gr kacsamáj- 6-7 db babérlevél- 1db fahéj rúd- 15-18 szem fekete bors- 2-3 friss kakukkfű ág- 3 gerezd fokhagyma- 1 nagy csipet só- 50 ml brandy vagy édes tokaji bor- kacsazsír
Előkészítés:
A kacsamájat 1 napig vízes tejben (1:1 arányban) áztatjuk.
Elkészítés:
A májat lemossuk, lecsepegtetjük.A zsíradékot lassú tűzön melegítjük, majd a fűszereket a brandyt hozzáadjuk.Amikor langyos a zsír beletesszük a májat és alacsony hőfokon 25-35 percig sütjük.Fontos, hogy a zsíradék lepje el a májat, ha elkészült hagyjuk zsírjában hülni.Mikor már nem forró, leszűrjük és a már tisztított kacsazsírba vissza helyezzük a májat.Miután teljesen kihűlt berakhatjuk a hűtőbe.