Viva la Vida

- Az íz emlékeztet -

Karácsonyi fűszeres sült pecsenye kacsamáj

2016. december 14. 19:00 - Viva la Vida

 

Hozzávalók 4 személyre:

- 400gr kacsamáj
- 6-7 db babérlevél
- 1db fahéj rúd
- 15-18 szem fekete bors
- 2-3 friss kakukkfű ág
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csipet só
- 50 ml brandy vagy édes tokaji bor
- kacsazsír
maj_alap.jpg

Előkészítés:

A kacsamájat 1 napig vízes tejben (1:1 arányban) áztatjuk.

 

Elkészítés:

A májat lemossuk, lecsepegtetjük.
A zsíradékot lassú tűzön melegítjük, majd a fűszereket a brandyt hozzáadjuk.
Amikor langyos a zsír beletesszük a májat és alacsony hőfokon 25-35 percig sütjük.
Fontos, hogy a zsíradék lepje el a májat, ha elkészült hagyjuk zsírjában hülni.
Mikor már nem forró,  leszűrjük és a már tisztított kacsazsírba vissza helyezzük a májat.
Miután teljesen kihűlt berakhatjuk a hűtőbe.
maj_2.jpg
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalavidagastroblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3212038343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása