Viva la Vida

- Az íz emlékeztet -

Zellerkrémleves Camambert sajtos krutonnal

2016. december 10. 12:05 - Viva la Vida

 

Hozzávalók 4 személyre:

 - 300gr zeller
 - 25gr vaj
 - 2 ek olaj
 - 1 db közepes burgonya
 - 1 db kicsi vöröshagyma
 - 1 db kisebb alma
 - 700ml víz
 - 100ml főzőtejszín (20%-os)
 - 2 kvk só
 - 1 csipet feketebors (bors örlővel 2-3 tekerés)

 

zeller_alap.JPG

 

Elkészítés:

A zöldségeket és az almát megpucoljuk egyforma kockára aprítjuk, majd az olaj vaj keverélken megdinszteljük.
Gyakran kevergetjük, ha máér félpuhák az alapanyagok, akkor felöntjük a langyos vízzel.
Sózzuk borsozzuk és készre főzzük.
Botmixer segítségével jó alaposan pűrésítjük majd a tejszínt hozzáadjuk és beforraljuk.
Szükség esetén sózzuk, borsossuk.

 

Camambert sajtos kruton

Hozzávalók:

 - 1db bagett
 - 1db natúr camambert sajt
 - 1 vaj

 - 4db dió

Elkészítés:

A bagettet vékony szeletekre vágunk vajazzuk és vékony sajt szeleteket teszünk a tetejére.
Sütőben (akár melegszendvics sűtőben) megolvasztjuk.
A sütőből kivéve díszítjük egy fél dióval.
zeller_1.jpg
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalavidagastroblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2012038277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása