Hozzávalók 4 személyre:
- 300gr zeller - 25gr vaj - 2 ek olaj - 1 db közepes burgonya - 1 db kicsi vöröshagyma - 1 db kisebb alma - 700ml víz - 100ml főzőtejszín (20%-os) - 2 kvk só - 1 csipet feketebors (bors örlővel 2-3 tekerés)
Elkészítés:
A zöldségeket és az almát megpucoljuk egyforma kockára aprítjuk, majd az olaj vaj keverélken megdinszteljük.Gyakran kevergetjük, ha máér félpuhák az alapanyagok, akkor felöntjük a langyos vízzel.Sózzuk borsozzuk és készre főzzük.Botmixer segítségével jó alaposan pűrésítjük majd a tejszínt hozzáadjuk és beforraljuk.Szükség esetén sózzuk, borsossuk.
Camambert sajtos kruton
Hozzávalók:
- 1db bagett - 1db natúr camambert sajt - 1 vaj- 4db dió
Elkészítés:
A bagettet vékony szeletekre vágunk vajazzuk és vékony sajt szeleteket teszünk a tetejére.Sütőben (akár melegszendvics sűtőben) megolvasztjuk.A sütőből kivéve díszítjük egy fél dióval.