Viva la Vida

- Az íz emlékeztet -

Sütőtök krémleves

2016. november 23. 19:39 - Viva la Vida

Nem csak a férfiak örömére...

Hozzávalók:

  • 900gr sütőtök
  • 900 ml víz
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 tk. csapott só
  • 50 ml olaj
  • 20 gr vaj
  • 1/5 mk. cayanne bors
  • 70 ml paradicsomlé vagy 1 nagy paradicsom hámozva
  • Levesbetét: 1 fehérbab konzerv sós lében, bacon, kolbász

Az őszi és téli időszak slágere a sütőtök krémleves. Számtalan variaciót ismerünk belőle…

Szeretnék mutatni nektek egy új tápláló lélekmelenegető variációt.

img_7047.JPG

A tököt hámozd meg és kockázd fel, majd rakd egy tálba. A hagymát,paprikát és paradicsomot tisztítsd meg és szeleteld fel őket. Egy fazékban olvaszd fel a vajat az olajjal, és dobd rá a zöldségeket, és dinszteld néhány percig, míg a hagyma üveges lesz. Itt add hozzá a tököt és együtt 5-8 percig párold őket. Közben kevergesd. Amikor a tök kezd kicsit puhulni öntheted hozzá a víz égy részét és a paradicsomlevet, ha nem friss paradicsomot használtál. Néhány perc elteltével a maradék vizet ishozzá öntheted.Főzd az egészet puhára és botmixerrel pürésítsd. Ha túl sűrű lenne még némi vizet adhatsz hozzá. ízesítsd sóval és cayanne borssal. Ha nem ismered óvatosan bánj vele, és ne feledd hozzáadni mindig lehet, de elvenni belóle már nem!

Levesbetétek elkészítése: A konzerv babot szűrd és öblítsd le, rakd egy kis lábasba és tedd félre. A bacont fektesd egymás mellé egy sütőpapíros tepsire, a tetejére szintén sütőpapírt és egy tepsit tegyél és rakd be a sütőbe 15-20 percre 180' C -ra.

TIPP: Ha így készíted el a bacon nem ugrik össze, szép egyenes ropogós falatokat kapsz. A kolbász morzsához, lágyabb kevésbé száraz terméket vásárolj. A bőret levesszük és kézzel szétmorzsoljuk a húst és serpenyőben enyhén megpiritjuk. Közben a babot is átmelegítjük.

Tálalás: A tányér közepére halmozz babot és erre mérd a levest.  A tányér szélét díszítsd a bacon csíkokkal, középre pedig szórj kolbászmorzsát.fullsizerender_2.jpg

A végeredmény hidd el mindenkit elfog bűvölni és egy másik dimenzióba emeli a sütőtök krémlevest.

Hasznos Tipp: Ha vizet adsz bármilyen ételhez, hevítsd mindig azonos hőmérsékletűre azzal amihez öntöd!

img_7053.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vivalavidagastroblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9211993818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása